You only have one skin – take care of it! 

SEURAA SOMESSA

Hello beautiful!

Todella moni teistä kysyy somen viestibokseissa, että miten omaa ihoani hoidan ja tässä pieni sepustus aiheesta. Kun tein mallina töitä, jouduin lentokoneeseen mennessä ottamaan antihistamiinia, koska ihoni reagoi niin voimakkaasti kuivaan ilmaan. Ja kun poikani syntyi, jouduin itse opettelemaan mitä todellinen allergia ja atopia on. Silloin ei ollut tarjolla kauramaitoa, gluteenittomia tuotteita tai mitään muutakaan valtavirrasta poikkeavaa. Opettelin itse hoitamaan sekä lapseni ihoa että omaani. Herkkää – moneen asiaan reagoivaa – ihoa on välillä haastava hoitaa ja siksi kai olen ollut aiheesta kiinnostunut jo teiniajoista lähtien.

Hyppään aikajanalla tähän päivään, joka on jo paljon valistuneempi ja kollektiivisesti tietoisempi siitä, miten ravitsemus vaikuttavaa hyvinvointiimme ja sitä kautta näkyy suoraan ihon kunnossa. Maitohappobakteerit, kollageeni, hyvät öljyt (sisäisesti nautittuna) ja C ja D vitamiinit ovat käytössäni joka päivä. Tuon kombon lisäksi löytyy paljon erilaisia boostereita, joita olen myös kokeillut. Ja jos on jokin tärkeä ilta tulossa, en mene voidepurkille, vaan otan päähieronnan! Se pistää nesteet liikkeelle. Myös itse voi hyvän öljyn kanssa hieroen vilkastuttaa lymfakiertoa kasvojen alueella. Jaderulla on myös mainio väline – jos sitä muistaa käyttää. 😻

Arjessa käytän puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Supermood, Luv by AnnePuhdas+ tuotteissa olen saanut olla myös tuotekehityksessä, joka on itseasiassa todella mielenkiintoista puuhaa. Kokkailla yhdessä kemistin kanssa. 👏 👏👏 Tuloksellinen ihonhoito ei vaadi paljon. Kotihoidon lisäksi hoidan ihoani tehohoitoidoilla, jotka on räätälöity juuri omalle iholleni sopiviksi. Säännöllisin väliajoin käyn esteettiseen kauneudenhoitoon erikoistuneen hoitolan Rebel Helsingin ihoterapeutin Sarin ja sairaanhoitaja Reija Lommin luona täsmähoidoissa. Sari räätälöi hoitoni sen mukaan mitä ihoni kulloinkin tarvitsee. Suosikkihoitojani ovat ehdottomasti Dermapen mikroneulaus, Entsyymiterapia sekä HydraFacial Platinumkasvohoito.

Viime viikolla kävin moikkaamassa ihanaa Reijaa ja hoidettiin kuivuuden kiusaamaa ihoani Skinbooster-hoidolla, joka luonnollisesti syväkosteuttaa ihoa ja lisää sen luonnollista hehkua. Ja tällä kerralla kokeilin myös  Plaxpot-hoitoa yläluomilleni. Ajatus rankemmista hoidoista tuntuu vieraalta joten suosin ihon omaa paranemista ja kiinteytymiskykyä aktivoivia hoitoja. Plaxpot-hoito oli myös nopea hoito, joka kiinteyttää ihoa reippaasti.

Tässä kuvassa näkyy vielä pieni punoitus ja pienet punaiset pisteet, mitä hoito aiheutti, eli käsittelyn jälkeen iho on usein hieman arka, mutta jo viikossa paljastuu ihanan freesi iho!

Voisipa oikeastaan sanoa, että vaikka hoitojen nimet kuulostavat eksoottisilta, kyseessä on usein aika luonnollinen toimenpide, joka boostaa omaa ihoa toimimaan paremmin. Tekniikka vain kehittyy niin nopeasti ja valistuneimmat Skin Doctorit pitävät itsensä ajan tasalla jatkuvalla koulutuksella. Pienillä – mutta säännöllisillä – visiiteillä oman “ihonhoidon tohtorin” kanssa tulee parhain lopputulos. Veikkaan, että tulevaisuudessa rankempia toimenpiteitä ei enää edes tehdä, koska kaikki haluavat näyttää luonnolliselta, mutta silti parhaalta versiolta itsestään. Ja koko ala kehittyy niin huimaa vauhtia, että yhä enemmän panostetaan ennaltaehkäisyyn ja pidetään ihosta huolta jo nuoresta pitäen.

Ja nyt kun kaikkien iho on kovilla ja kalpeita, tehohoitoja on hyvä tehdä, koska aurinkoa ei tarvitse vältellä. Eikä kukaan voinut tietää vuosi sitten, että tulevaisuudessa meillä on kaikilla hautovat maskit kasvoillamme ja niiden jatkuva käyttö voi aiheuttaa ns. masknea (näppylöitä) tai herkistymistä, jolloin tuntuu, että koko kuono on ärsyyntynyt ja punainen. Oma kokemukseni on se, että välillä iho “kyllästyy” yhteen ja samaan hoitorutiiniin. Siihen vaikuttaa hormonit, sää, valo, stressi, uni…niin moni asia, että vaihtelen omaa ihonhoitorutiinia tarpeen mukaan. Välillä öljyt tuntuu hyviltä, välillä kevyemmät seerumit. Sama pätee meikkituotteisiin, on toki lemppareita, mutta pieni vaihtelu myös siellä puolella herättelee ihoa mukavasti.

Alkoholi, huono ravinto, aurinko ja tupakointi ei todellakaan ole ihon ystäviä, mutta hei, joku kohtuus! Elämästä pitää myös nauttia ja kun perusasiat on kunnossa, pieni rällästely ei haittaa.

 

Rai rai ja Hehkeää viikkoa kaikille!

Love

Jaa julkaisu

Jaa facebook:ssä
Jaa twitter:ssä
Jaa linkedin:ssä
Jaa pinterest:ssä
Jaa whatsapp:ssä
Jaa email:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Uusimmat jutut